14 november 2005

Nõmme ajalooline keskus


Kuna põliste tallinlaste häält ei võta tänapäeval keegi kuulda ja linna on üle ujutanud migrantide hordid siis on unustusse langenud ka linna ajaloolised keskused. Mändide alla rajatud kaunis Nõmme näiteks peab läbi ajama tiblade ja diversantide poolt määratud keskusega - keskusega, mis asub täpselt energeetilises stigma punktis. Ime siis, et kõikide põliste tallinlaste shakrad on umbes ja loov energia kaob päikesepõimikusse nagu mutiauku.
Kus asub tegelik Nõmme keskus? Vana-Kreeka filosoof Platoni andmetel asus Nõmme keskus kusagil tänapäevase Kalamaja territooriumil. Orienteeruvalt 11400 aastat tagasi hävitas seal õlmitseva kõrgkultuuri aga ülemiste vanake, kes kogu keskuse aastatuhandeteks vee alla uputas.
Platoni väidetes leidub mitmeid vasturääkivusi ja ajaloolise Nõmme keskuse olemasolu üle käivad tulised vaidlused siiani. Üks peamisi vastuargumente on see, et Nõmme ise tekkis alles 1873 aastal, kui mõisaomanik von Glehn hakkas Jälgimäel välja andma suvilakrunte. Samas leidub ka inimesi, kes ei usu müütilise von Glehni olemasollu. Arvatakse, et tegemist on eestistatud nimekujuga Norra jumal Glen-ist, kellele norra viikingite järeltulijad Tallinna kandis koeri ohverdasid.