19 aprill 2007

Nõmme puhastusprotsess

2003 aastal viidi läbi Tallinna elanike seas rahulolu-uuring. Toogem sealt esile mõned punktid ja faktid:

1. Põlistallinlane - linnakodanik, kes on teist või enamat põlve tallinlane. (Moodustavad kogu tallinlastest üle poole - 52%.)
On selge, et põlistallinlaste hulk moodustab Tallinna kodanike hulgas enamuse, seega on oluline arvestada meie arvamuste ja õigusega Tallinna tegemisi juhtida (loe eelmist blogi sissekannet).

2. Põlistallinlastest valdava osa sissetulek ühe pereliikme kohta kuus 3001-4000 krooni!
Jälle hea näide, kuidas ahistatakse põliselanikke. Kes kurat saab Tallinnas normaalselt sellise rahaga ära elada?

3. Nõmme elanike arvamused kodulinnaosa kohta:
3.1. Sooviksid päris autodevabasid tsoone.
Siinkohal tuleks veidi täpsustada; Nõmme elanikud soovivad linnapilti reostavate ja silma häirivate automudelite liiklemise keelustamist nende linnaosas. Erandiks on automark Audi (heal juhul võivad olla lubatud VolksWagen'id, kui neil on küljes konks ja neil on sama esisild, mis Audil).

3.2. Kui kohalik näeb aga kõrvalt vägivalda või huligaane, siis appi minema ta ei kiirusta.
Taolise käitumise õigustuseks võib välja tuua näite meie kaubanduses pakutavast toodangust.

On selge, et taolised produktid kirjeldavad hästi olukorda, mis linnas tegelikult toimub ja kes meil tänavatel tolgendavad. Selle vastu aitab ainult korraline ja etniline "tänavapuhastus". Me võiks luua Maardu kanti uue elurajooni, kuhu uuslinlastest asukad saaks kenasti paigutada ja seal oleksid nad kõik korrakaitse organite järelvalve all.

3.3. Inimesed on Tallinna elukeskkonda arvestades ühed linna rahulolevamad.
Seda rahuolu saaks Nõmme linnaosas veel suurendada, kui lisaks automarkidele keelata Nõmmele sisenemine kõigile uuslinlastele, savisaarlastele ja kommudele. Teiseks, piirata kogu Nõmme Rahuriik korraliku 3m kõrguse taraga ning Falck'i turvapatrullidega.

Ülalnimetatud konkreetsed ettepanekud on tulnud arutlusele meie ainsa rahvusliku partei koosolekul ning kui meie lugejatest Nõmme püsielanikel on veel häid ja konstruktiivseid ettepanekuid, andke teada. Me kindlustame nende jõudmise otse parteiladviku kätte.